miercuri, 3 octombrie 2018

Localizare, limite si zonare interna

Localizare şi limite


Aria naturalã protejatã este localizatã astfel:

Regiunea: Regiunea de dezvoltare 3 Sud – Muntenia

Judeţul: Prahova

Locaţie: comuna Gura Vadului, sat Tohani, teren intravilan şi extravilan

Coordonatele sitului: N 45o 4' 8" şi E 26o 26' 7".

Situl Stânca Tohani este amplasat în partea de est a judeţului Prahova, pe raza teritoriului administrativ al comunei Gura Vadului, lângă DJ 102 D ce leagă satul Tohani de comuna Jugureni şi se regăseşte în regiunea biogeografică continentală. Aria protejată se găseşte la circa 40 km distanţă de reşedinţa judeţului, municipiul Ploieşti şi la 6 km nord de oraşul Mizil, foarte aproape de limita cu judeţul Buzău aflată la est de teritoriul comunei Gura Vadului – Anexa nr.1.1 Harta Plan Urbanistic General comuna Gura Vadului.


Limitele ariei naturale protejate sunt descrise astfel:

Limita nordică. Porneşte dintr-un drum secundar neasfaltat ce rãspunde în DJ 102D (Gura Vadului – Jugureni) şi înconjoarã Dealul Strehanu pe la bazã.

Limita nord-esticã. Porneşte de pe pajiştea de la baza dealului pânã la borna silvicã 507 din ua 144, UP IV Ceptura, traverseazã în linie dreaptã pajiştea pânã în borna silvicã 511 din ua 145, UP IV Ceptura şi coboarã pe panta nordicã a dealului, descriind o curbã pânã în borna silvicã 516 din ua 146, UP IV Ceptura, se menţine pe limita fondului forestier din ua 146 pânã lângã borna silvicã 517, traverseazã în linie dreaptã şaua dintre culmi pânã lângã borna silvicã 522 din ua 147, UP IV Ceptura, descrie o curbã pe pajişte apoi se continuã în interiorul ua 147.

Limita sudicã. Porneşte ca o linie dreaptã ce coincide cu limita sudicã a ua 147, UP IV Ceptura pânã în apropierea bornei silvice 521.

Limita sud-vesticã. Porneşte din apropierea bornei silvice 521, traverseazã fondul forestier prin partea de nord faţã de bornã, urcã transversal pe curbele de nivel apoi traverseazã şaua dintre culmi şi intrã în ua 146, UP IV Ceptura, se menţine paralel cu direcţia curbelor de nivel, traverseazã şaua dintre culmi şi intrã în ua 145, Up IV Ceptura, trecând prin borna silvicã 513, urmeazã conturul limitei fondului forestier pânã în borna silvicã 514, coboarã la baza carierei de calcar de unde urcã spre borna silvicã 509, taverseazã în linie dreaptã pajiştea pânã în borna silvicã 505, ua 144, UP IV Ceptura, apoi se continuã paralel cu DJ 102D, pe limita fondului forestier din ua 144, pânã în borna silvicã 506 şi se continuã pe pajişte, paralel cu drumul secundar neasfaltat ce porneşte din DJ 102D.



Zonarea internă a ariei naturale protejate



Situl Stânca Tohani nu se supune prevederilor O.U.G nr.57/2007, Art. 22, alin.(1), cu modificările şi completările ulterioare.

Totuşi, având în vedere faptul că în această arie naturalã protejată se regãsesc specii şi habitate de importanță comunitară prioritare, a cãror stare de conservare este nefavorabilã, se propune delimitarea unei zone de protecţie cu o suprafaţa de 9,5642 ha, formată din suprafeţele celor patru habitate de importanță comunitară, incluzând şi specia Echium russicum.

Anexa nr.1.1 Hartã zonare internã a sitului



Suprapuneri cu alte arii naturale protejate


Nu este cazul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem aici sa va ascultam opiniile. Va rugam sa comentati!